A-Pier Schiphol brandveiliger maken; het verhaal van brandpreventie specialist Willem

Werken bij PFC betekent werken op de meest iconische plekken van Nederland. Eén van die plekken is de A-Pier op Schiphol. Dit gebouw zijn we met een team van vier man, brandveiliger aan het maken. Hoe dat project verloopt? Brandpreventiespecialist Willem vertelt er alles over!

Complete terminal brandveiliger

“Na het brandveiliger maken van The Base Schiphol, mochten wij ons specialisme ook uitvoeren op de A-Pier op Schiphol. Dit is één van de nieuwste terminals op Schiphol waar vliegtuigen aankomen en vertrekken”, vertelt Willem. “Waar we begonnen met het brandwerend bekleden van één bouwdeel, zijn we inmiddels bezig met brandwerend bekleden van meerdere bouwdelen. Ondertussen zijn we ook gestart met het brandwerend afdichten van doorvoeringen en schachtvloeren”, vertelt Willem.

Werken op hoogte

Zo zorgen zij ervoor dat mensen in de terminal zorgeloos kunnen werken en kunnen vertrekken en aankomen. Dat gaat alleen niet zonder slag of stoot. Willem: “Tijdens het project lopen we tegen een aantal uitdagingen aan. Denk bijvoorbeeld aan de bereikbaarheid. Ons werk zit namelijk voornamelijk in het plafond. Dat betekent dat we veel op hoogte moeten werken. Om dan op een verantwoorde manier ons werk te kunnen uitvoeren hebben wij, in overleg met de opdrachtgever, een aantal leidingen weggehaald. Én zijn we allemaal in bezit van een hoogwerkerscertificaat.”

Tijdloze locatie

Wat het project zo bijzonder maakt volgens Willem? “De locatie. Over 30 jaar staat het gebouw er namelijk nog steeds en dan kunnen wij zeggen dat wij daar ooit aan mee hebben gewerkt. Dat is wat dit project bijzonder maakt.”

Wil je meer weten over dit project of wil jij graag samen met Willem meewerken aan de volgende brandpreventieklus? Willem zoekt nog collega’s! Bekijk de vacatures en solliciteer. Of plan eerst een kennismakingsgesprek in. Dan vertellen we je onder het genot van een kop koffie of een biertje hoe leuk het is om bij PFC te werken!

In 4 stappen aan de slag

1.
Reageer op een vacature
2.
Kennismakingsgesprek
3.
Betaalde meeloopdag
4.
Aan de slag!