The Base Schiphol brandveiliger maken; het verhaal van uitvoerder Wesley de Graaf

Werken bij PFC betekent werken op de meest iconische plekken van Nederland. Een van die plekken is The Base Schiphol. Hier zijn we samen met het team de drie kantoorgebouwen volledig aan het controleren op brandveiligheid en wordt het waar nodig brandwerend afgewerkt. Hoe dat project verloopt? Onze uitvoerder en bouwkundig brandpreventie applicateur Wesley de Graaf vertelt erover!

The Base Schiphol volledig controleren en brandwerend afwerken

“Nadat Solide Bouw vorig jaar één van de drie torens had verbouwd, zijn wij in januari 2022 begonnen met het controleren en brandwerend afwerken van The Base” vertelt uitvoerder Wesley. “We pakken het per gebouw aan, met een team van vier collega’s. We controleren verdieping voor verdieping of alle sparingen voldoen aan de brandwerende eisen. En als dit ergens niet het geval is, dan werken we het meteen af of repareren we het. Gemiddeld praten we dan over zo’n 250 tot 300 sparingen per verdieping. Een flinke klus dus, maar wel een hele leuke. Want het bleek dat Toren A en B een kopie van elkaar waren, waardoor je wist wat je kon verwachten. Dit maakte het vooral een heel mooi project voor onze leerling brandpreventiemonteurs, omdat je hier jezelf echt snel kan ontwikkelen en de producten waarmee we werken leert kennen en toepassen. Binnenkort starten we met het controleren en brandwerend afwerken van toren C. Deze is wel anders opgebouwd dan toren A en B, wat de meer ervaren monteurs ook een leuke uitdaging biedt. Samen moeten we bepalen hoe we op zoek gaan naar de sparingen, waar we naar moeten kijken en hoe we het kantoorgebouw brandveiliger gaan maken. Ik heb er zin in!”

Uitdagingen tijdens de werkzaamheden

Drie torens, elk van zeven verdiepingen; The Base Schiphol is een project waar de applicatiemonteurs van PFC meerdere maanden aan hebben gewerkt. “Het was mijn eerste project waarbij ik de leiding had”, vertelt Wesley. “In het begin was het daarom best spannend. Je moet drie man aansturen, je hebt contact met de huurders van het kantoorpand over de planning van de werkzaamheden, bestelt materialen en maakt de werkplanning. Voor mij al een uitdaging opzich. Maar na een paar weken had ik mijn draai helemaal gevonden. Mensen beginnen je te herkennen, maken even een praatje of steken een hand op. Dat is toch leuk om te zien. Je voelt je onderdeel van The Base en kan écht iets voor de mensen in het gebouw betekenen.” Een andere uitdaging tijdens het project was volgens Wesley de sprinklers die overal in de kantoorpanden aanwezig waren: “Je hoeft een sprinkler maar iets te raken tijdens het werk en je creëert een waterval op kantoor. Dat willen we natuurlijk ten alle tijden voorkomen; dus werken we extra netjes en geconcentreerd om de sprinklers heen.”

Werken bij PFC betekent altijd voor elkaar klaarstaan

Ondanks dat je ook zelfstandig aan klussen werkt, betekent dat volgens Wesley niet dat je er bij PFC alleen voor staat: “Wanneer ik voor een van mijn projecten extra handen nodig heb om de deadline te halen, of een collega heeft hulp van mij nodig, dan zorgen we er met elkaar voor dat het opgelost wordt. Zo zorgen we er samen voor dat alle lopende projecten goed op planning blijven of afgerond worden. Die collegialiteit en flexibiliteit zoek ik ook in toekomstige collega’s.”

Wil je meer weten over dit project of wil jij graag samen met Wesley meewerken aan de volgende brandpreventieklus? Wesley zoekt nog collega’s! Bekijk de vacatures en solliciteer. Of plan eerst een kennismakingsgesprek in. Dan vertellen we je onder het genot van een kop koffie of een biertje hoe leuk het is om bij PFC te werken!

In 4 stappen aan de slag

1.
Reageer op een vacature
2.
Kennismakingsgesprek
3.
Betaalde meeloopdag
4.
Aan de slag!