Werken bij PFC: het verhaal van allround brandpreventie specialist Willem

Werken bij PFC betekent samen werken aan een brandveilig Nederland. Én werken op de meest iconische plekken van Nederland; van omgeving Schiphol-Rijk en het WTC tot bankgebouwen van ABN Amro en treinstations. Nu ben jij vast benieuwd hoe onze medewerkers het werken bij Perfect Fire Control ervaren! Daarom gingen we het gesprek aan met allround brandpreventie specialist Willem. Zijn verhaal lees je in deze blog.

Van militair naar brandpreventie specialist

In zijn jongere jaren zat Willem in het leger. Inmiddels is hij al heel wat jaren werkzaam bij PFC. Maar hoe is hij ooit bij PFC terechtgekomen? Willem vertelt: “Voordat ik bij PFC terechtkwam had ik net de sportopleiding afgerond. Jammer genoeg was daar op dat moment geen werk in te vinden. Ik zat dus zonder werk, totdat Barry – van PFC – bij mij op de stoep stond en mijn hulp goed kon gebruiken. Zodoende ben ik aan de slag gegaan als brandpreventiemonteur bij PFC.” Inmiddels heeft hij door de jaren heen verschillende rollen vervuld. “Nu doe ik van alles. Ik ben eigenlijk een allround specialist. Van klantcontact en het inkopen van materialen tot het aansturen van het personeel”, vertelt Willem.

Duizendpoot

De werkweek van Willem is dan ook erg uiteenlopend: “Mijn werkweek zou eigenlijk op al op zondagavond kunnen beginnen”, zegt hij lachend. “Ik vlieg de hele week alle kanten op. Ik maak planningen voor aankomende projecten. Ik onderhoud het contact met onze klanten en leveranciers en stuur het personeel op de werkvloer aan.” Het meest uitdagende aan zijn werk? “De klanten tevredenstellen – en houden. En alles volgens de juiste richtlijnen uit te voeren. Er is namelijk veel wet- en regelgeving op het gebied van brandveiligheid. Maar dat maakt het werk wel erg leuk”, vertelt Willem.

Geen dag is hetzelfde

Wil jij naast het werken aan uitdagende projecten, ook werken met een gezellige club collega’s? Dan ben je volgens Willem bij PFC aan het juiste adres: “PFC is een hard groeiend, gezellig én jong bedrijf waar openheid, betrouwbaarheid en flexibiliteit de basis vormen. Bij PFC is geen dag hetzelfde. En je werkt met goed gereedschap, goede materialen en je gaat met een mooie werkbus op pad.”

Houd jij ook van uitdaging? Ben je betrouwbaar en flexibel? Bekijk dan eens onze vacatures, solliciteer én wie weet werk jij binnenkort ook op de meest iconische plekken in Nederland met héle gezellige collega’s!