Werken bij PFC: het verhaal van meewerkend voorman Jordy Bouw

Werken bij PFC betekent samen werken aan een brandveilig Nederland. Én werken op de meest iconische plekken van Nederland; van omgeving Schiphol-Rijk en het WTC tot bankgebouwen van ABN Amro en treinstations. Maar het is natuurlijk nóg leuker om te lezen hoe onze medewerkers het werken bij Perfect Fire Contol ervaren. Daarom gingen we het gesprek aan met meewerkend voorman Jordy Bouw. Zijn verhaal lees je in deze blog.

Van werken als zzp’er in de bouw naar werken als brandpreventiemonteur

Nadat Jordy zijn hbo-opleiding heeft afgerond, is hij samen met zijn broer de bouw ingegaan als zzp’er. Maar na het kopen van een huis, was hij toch op zoek naar wat meer vastigheid: “Via een vriend van de voetbal, ben ik eerst bij Solide Bouw terechtgekomen. Daar heb ik een aantal klussen gedaan en na verloop van tijd werd ik ook voor een klus bij Perfect Fire Contol gevraagd. Ik vond het werk relaxter en makkelijker dan de bouw, je kreeg goede begeleiding om het vak te leren én de collega’s vond ik ook heel aardig. Na een aantal klussen voor PFC heb ik een mooi aanbod ontvangen om vast te komen werken bij Perfect Fire Control. Die overstap van Solide Bouw naar PFC is nu alweer 4,5 jaar geleden. En ik werk er nog steeds met heel veel plezier.”

Het werk van een meewerkend voorman bij PFC

Hoe de gemiddelde werkweek van meewerkend voorman Jordy eruitziet? “Als meewerkend voorman bereid ik alles voor, voordat ik samen met collega’s begin bij een klus. Ik zorg dat de opdrachtgever en de gebruikers op de hoogte zijn wanneer we komen en wat onze planning is, dat de materialen besteld zijn en dat de jongens met het juiste gereedschap kunnen werken. Daarnaast help ik ook mee met de uitvoering van de klus én regel ik alles eromheen op locatie. Dit betekent dat ik het eerste aanspreekpunt ben voor de opdrachtgever”, vertelt Jordy. “Het leukste aan mijn baan vind ik dat het werk heel afwisselend is. De ene keer werk je een maand op één klus, soms twee uur en op sommige plekken zijn we wel twee jaar aan het werk. Ik werk voornamelijk in en om Amsterdam. Maar soms ook gewoon op een project om de hoek. Van omgeving Schiphol, industrieterreinen, stations en kantoren tot metrolijnen en fabrieken. Je komt echt op iconische plekken in Nederland.”

Project om trots op te zijn: de terminals van Schiphol

Als brandpreventiemonteur bij PFC werk je dus op de meest iconische plekken van Nederland. Welk project is jou het meest bijgebleven? Jordy: “Dat is toch wel het project op Schiphol waar ik twee jaar lang zelfstandig terminals D t/m G brandveilig heb gemaakt. Ik kwam daar vaak voor de uitdaging te staan om op plekken waar je moeilijk bij kan brandwerende isolatie aan te brengen. Sommige luchtkanalen waren 3 meter lang; dat was dan best lastig om helemaal in te pakken met brandwerende isolatie. Maar als het dan toch lukt, en het er weer als een plaatje uitziet ben ik wel heel trots op mijzelf. Je maakt Nederland toch een stuk brandveiliger door het werk dat jij doet. En dat maakt werken bij PFC zo bijzonder.”

Werken bij PFC: alles wordt tot in de puntjes voor je geregeld

“Toen ik bij PFC kwam werken, had ik natuurlijk nog geen ervaring als brandpreventiemonteur. Om het vak te leren, werd ik gekoppeld aan iemand die al langer in het vak zit. Hij heeft mij alles geleerd; van het materiaal dat we gebruiken tot de handelingen die je moet uitvoeren. Maar er is ook een app waarop je ziet hoe je iets moet afwerken en een keer per jaar krijgen we een training van de leveranciers. Zo werk je altijd volgens de laatste technieken en met de beste materialen” vertelt Jordy over zijn inwerktraject. Nu, zo’n 4,5 jaar later kijkt hij hier nog steeds met een positief gevoel op terug. Tot slot vroegen we Jordy hoe PFC is als werkgever en waarom het zo leuk is om bij PFC te werken: “Wat ik echt héél fijn vind, is dat alles voor je wordt geregeld. Van kleding en gereedschap tot werkschoenen of het behalen van je VCA-certificaat. PFC doet er alles aan zodat wij veilig en fijn kunnen werken. Er wordt regelmatig iets leuks georganiseerd voor het personeel, zoals de zomerbarbecue, uiteten met kerst of de vrijdagmiddagborrel. Je krijgt veel vrijheid – geen baas die over je schouder meekijkt- én je komt op veel mooie plekken. Redenen genoeg dus om bij PFC te komen werken.”

Wil je meer weten over werken bij Perfect Fire Control of wil jij graag samen met Jordy meewerken aan de volgende brandpreventieklus? Jordy zoekt nog collega’s! Bekijk de vacatures en solliciteer. Of plan eerst een kennismakingsgesprek in. Dan vertellen we je onder het genot van een kop koffie of een biertje hoe leuk het is om bij PFC te werken!

In 4 stappen aan de slag

1.
Reageer op een vacature
2.
Kennismakingsgesprek
3.
Betaalde meeloopdag
4.
Aan de slag!