Werken bij PFC: het verhaal van brandpreventie monteur Remco de Ruiter

Werken bij PFC betekent samen werken aan een brandveilig Nederland. Én werken op de meest iconische plekken van Nederland; van omgeving Schiphol-Rijk en het WTC tot bankgebouwen van ABN Amro en treinstations. Maar het is natuurlijk nóg leuker om te lezen hoe onze medewerkers het werken bij Perfect Fire Contol ervaren. Daarom gingen we het gesprek aan met brandpreventie monteur Remco de Ruiter. Zijn verhaal lees je in deze blog.

Van werken in de vis naar werken als brandpreventiemonteur

Remco heeft jaren in de vis gewerkt, maar wilde iets compleet anders: “Ik maakte soms wel 60 uur in de week; dat werd me gewoon echt te veel. Daarom heb ik besloten om mij in te schrijven bij een uitzendbureau. Ik stond voor heel veel functies open; als ik maar met mijn handen bezig kon zijn. Via het uitzendbureau kon ik aan de slag bij Solide Bouw, een zusteronderneming van Perfect Fire Control. Daar leerde ik de eerste kneepjes van het timmervak. Na een paar maanden heb ik de overstap gemaakt naar Perfect Fire Control, waar ik nu ook in vaste dienst ben. Een project waar ik trots op ben is het brandwerend maken van de hangaars op Schiphol. Een grote nieuwbouwhal waar elke sparing brandwerend gemaakt moest worden. Waar ons werk meestal verstopt wordt achter een plafondplaatje, blijf je hier het resultaat zien als het klaar is. Dat is wel heel tof! ”

Ontwikkeling staat centraal bij PFC

Inmiddels werkt Remco alweer twee jaar bij Perfect Fire Control, waar hij nu één van onze vaste krachten is. “Ik heb bij PFC de kans gekregen om mezelf te ontwikkelen en word daar ook goed in begeleid. Want ik had 0,0 ervaring toen ik hier kwam werken”, vertelt Remco. “Het eerste half jaar liep ik daarom mee met mijn leidinggevende. Zo had ik altijd een vast aanspreekpunt tijdens een klus bij wie ik terechtkon met vragen. Van hem heb ik veel geleerd. Maar daarnaast hebben we ook een app die stapsgewijs laat zien wat je moet doen. Nu heb ik die app niet meer nodig, omdat ik de werkzaamheden wel onder de knie heb, maar in het begin vond ik het wel heel handig!”

Naast de interne begeleiding tijdens het inwerkproject wordt er bij PFC ook veel aandacht besteed aan het up-to-date houden van je kennis en veilig kunnen werken. Remco vertelt daar het volgende over: “Ons werk is om Nederland brandveilig(er) te maken. Maar daarvoor is het ook belangrijk dat wij zelf veilig kunnen werken. Hiervoor kunnen we bijvoorbeeld via PFC ons VCA- of hoogwerkerscertificaat halen. Maar we hebben ook regelmatig een toolbox meeting. Hierin bespreken we onderwerpen als veilig werken op de bouw, gezond werken, schoon werken en hoe je omgaat met gevaarlijke stoffen of gereedschap. Die sessies zijn erg leerzaam, en maken mij ook weer beter in mijn vak.”

Work hard, play hard

Werken bij PFC betekent niet alleen hard werken. Er is volgens Remco ook regelmatig tijd voor gezelligheid: “De werksfeer is ontzettend goed bij PFC. We zijn een jong team en houden allemaal wel van een biertje. Dus de vrijdagmiddagborrels zitten hier wel goed. Ik vind dat een hele gezellige afsluiting van de werkweek. Wat ik ook heel fijn vind aan werken bij PFC, is dat iedereen voor elkaar klaarstaat. De sfeer is ongedwongen en toegankelijk. En als er iets is, kan je altijd bij iemand terecht.” Hoe je als nieuwe collega perfect past binnen het team van PFC? Volgens Remco zijn vrolijkheid en flexibiliteit het belangrijkst: “Elke dag is anders, waardoor je werktijden en werkzaamheden per dag ook verschillend zijn. Voor sommige klussen moet je ook weleens ’s nachts werken. Daar moet je wel tegenkunnen, maar gelukkig word je er ook goed voor gecompenseerd. Ervaring heb je niet per se nodig. Daar ben ik het levende bewijs van. Leergierigheid is veel belangrijker! Dus ben je praktisch en technisch ingesteld en lijkt het je leuk om een belangrijke bijdrage te leveren aan het brandveilig maken van Nederland? Dan ben je zeker welkom bij ons team. Bekijk de vacatures, solliciteer en wie weet drinken we binnenkort samen een biertje (wat anders mag natuurlijk ook) tijdens de vrijmibo!”

In 4 stappen aan de slag

1.
Reageer op een vacature
2.
Kennismakingsgesprek
3.
Betaalde meeloopdag
4.
Aan de slag!