Werken bij PFC: het verhaal van Applicateur Lammert

Werken bij PFC betekent samen werken aan een brandveilig Nederland. Én werken op de meest iconische plekken van Nederland; van omgeving Schiphol-Rijk en het WTC tot bankgebouwen van ABN Amro en treinstations. Benieuwd hoe onze medewerkers het werken bij Perfect Fire Control ervaren? Wij gingen het gesprek aan met Applicateur Lammert. Zijn verhaal lees je in deze blog.

Doorgroeimogelijkheden bij PFC: van applicateur tot operational manager

Lammert werkte 22 jaar bij dezelfde werkgever, maar is 1 september 2023 bij ons gestart als Applicateur: “Ik miste de uitdaging bij mijn vorige werkgever en besloot op zoek te gaan naar iets nieuws. Na een gesprek met Jan, kreeg ik een mooie kans aangeboden die ik voor mijn gevoel niet kon laten schieten”, begint Lammert te vertellen.

“Ik krijg bij PFC de kans om mijzelf binnen één à twee jaar te ontwikkelen van Applicateur tot Operational Manager. Dit betekent in principe dat ik zowel de calculatie, werkvoorbereiding en uitvoering zelfstandig ga runnen. Jan blijft nog wel eindverantwoordelijk, maar ik word het eerste aanspreekpunt voor collega’s en klanten qua projecten.”

De werkweek van Lammert

Maar zover is het nog lang niet volgens Lammert: “Eerst moet ik PFC en al hun processen leren kennen. Daarom ben ik eerst met de jongens mee naar buiten gegaan. Zo zie ik met eigen ogen wat de jongens doen, op welke locaties ze komen en met welke machines en mensen ze werken. Ik leer van hen het vak van Applicateur en kan echt alles aan mijn collega’s vragen. Ik weet zeker dat deze periode ‘buiten’ mij in de toekomst gaat helpen om mijn werk beter te kunnen doen.”

Naast het werk buiten -waar Lammert een hoop van leert- werkt hij ook één à twee dagen per week op kantoor om de processen en systemen daar te leren kennen. “Het is de bedoeling dat ik in de toekomst volledig op kantoor kom te werken. Daar word ik het eerste aanspreekpunt voor de klant wanneer zij een gebouw of ruimte brandwerend afgewerkt willen hebben. Ik leer nu al de systemen en processen kennen, zodat ik het straks allemaal zelfstandig kan. Van het inmeten bij de klant op locatie en het uitschrijven van de offerte, tot het bestellen van de materialen, het versturen van de factuur en de nazorg”, legt Lammert uit.

Lammert vervolgt: “Daarnaast ga ik straks ook de planningen maken voor de buitendienst die bij onze klanten de werken realiseren. Het wordt dan mijn taak dat de jongens meteen -en zonder vragen – aan de slag kunnen als ze op een locatie aankomen. Een mooie uitdaging waar ik heel veel zin in heb!”

Je komt op de meest iconische plekken

Ondanks dat Lammert nog maar een paar maanden bij ons werkt, is hij al op veel iconische plekken geweest: “Waar ik bij mijn vorige werk op één plek binnen werkte, kom ik nu op heel veel verschillende plekken in Nederland. Van nieuw- en verbouwwerk bij een metaalbedrijf, magazijn of school, tot langdurige projecten op Schiphol. Ik merk dat ik het heel prettig vind om op meerdere plaatsen te werken.”

Wat hij daarnaast heel prettig vindt aan het werken bij PFC? “De leuke collega’s -met wie we regelmatig iets leuks doen-. En dat alle gereedschappen aanwezig zijn. Mis je iets? Dan kan je dat aangeven bij Jan en wordt het geregeld. Mits je kunt motiveren waarom je het nodig hebt”, besluit Lammert ons gesprek lachend.

Houd jij ook wel van een uitdaging? Ben je betrouwbaar en heb je twee rechterhanden? Bekijk dan eens onze vacatures. Solliciteer of stuur Jan een appje. En wie weet werk jij binnenkort ook op de meest iconische plekken in Nederland met héle gezellige collega’s!

In 4 stappen aan de slag

1.
Reageer op een vacature
2.
Kennismakingsgesprek
3.
Betaalde meeloopdag
4.
Aan de slag!