Samenwerking Fortrus, Schiphol en Perfect Fire Control: The Base en The Outlook zijn brandveilig(er)

Bij Perfect Fire Control (PFC) werken we samen met Fortrus en Schiphol om brandveiligheid te verbeteren op iconische locaties. Zoals The Base en The Outlook. Ons doel? Een veilige omgeving creëren waarin mensen zorgeloos kunnen werken (en wonen). In dit interview vertelt Björn Mom, Technisch Manager bij Fortrus, meer over onze samenwerking en de uitdagingen die we zijn tegengekomen.

Over Fortrus

Fortrus, ook wel bekend als “The Building Care Company”, biedt opdrachtgevers van onroerend goed een unieke one-stop-shoppingconcept. Ze bieden alles-in-één-oplossingen voor effectief vastgoedbeheer, waaronder technisch onderhoud, calamiteitenservice en een uniek applicatieprogramma (NoClaims) om het beheer te verbeteren.

Veranderingen in de wetgeving

“Een aantal jaren geleden deden wij samen met Schiphol en onze brandveiligheidsadviseurs onderzoek naar de brandveiligheid van hun vastgoed. Daaruit bleek dat een aantal gebouwen niet meer aan de veiligheidsnormen voldeed. Deels door veranderingen in de wetgeving en deels door de strengere eisen vanuit Schiphol. Daarom hebben we de hulp van een brandpreventiespecialist ingeschakeld. Brandveiligheid heeft bij ons altijd een hoge prioriteit, dus al onze gebouwen dienen hieraan te voldoen”, vertelt Björn.

Geen onbekende partij voor Schiphol

Zo kwam PFC in beeld. Waarom en hoe dan PFC? Björn legt uit: “PFC was al bekend met Schiphol en had daar al meerdere succesvolle brandwerende projecten afgerond. Ze waren dus geen onbekende partij voor Schiphol en voor ons. Daarnaast staat PFC bekend om hun flexibele aanpak en goede prijs-kwaliteitverhouding. Dat is belangrijk in een sector waar veel concurrenten lage prijzen aanbieden, maar hun beloftes vervolgens niet nakomen of waarmaken.”

The Base en The Outlook

Vanwege de omvang van het project zijn de werkzaamheden vanuit Schiphol verdeeld over verschillende brandpreventiespecialisten. Björn: “PFC kreeg hierbij perceel 1 toegewezen. Hier vielen de kantoorpanden The Base en The Outlook onder. Het project kende planning technisch enkele uitdagingen. Er was namelijk goed overleg nodig tussen de uitvoerders en de huurders van de diverse kantoorruimtes. Aangezien de werkzaamheden binnen de kantoortijden uitgevoerd werden. Je wilde tijdens de uitvoering toch zo min mogelijk overlast creëren. Doordat PFC zich flexibel opstelde richting de huurders groeide het vertrouwen tussen de diverse partijen.”

Advies, uitvoering én beheer?

Fortrus heeft de wens om de controle en het beheer van de brandwerende doorvoeringen en -scheidingen van The Base en The Outlook ook bij PFC onder te brengen: “Hierover zijn wij in overleg met Schiphol. Van onze kant is dit zeker wenselijk. Hoewel dit beheeraspect nog niet contractueel is vastgelegd, zien we er zeker de toegevoegde waarde van in. Regelmatige inspecties helpen ons namelijk mogelijke problemen proactief aan te pakken”, vertelt Björn.

“PFC is een platte organisatie met Jan de Graaf als directeur, waardoor ik direct met hem kan schakelen. Hij heeft direct contact met de werknemers op de werkvloer, waar wij ook een directe lijn mee hebben. Er wordt snel en flexibel gereageerd, zonder gedoe met diverse managementlagen. Mocht er iets onverwacht opduiken dan weten we wie we kunnen benaderen. Het afstemmen van planningen en het contact met de huurders verloopt ook prima. Kortom, een hele positieve ervaring.” – Björn Mom, Technisch Manager @ Fortrus.

Proactief betrokken

Fortrus is erg tevreden over de samenwerking met PFC. “PFC denkt proactief mee en houdt daarnaast de digitale logboeken bij. Hierdoor wordt iedereen geïnformeerd en toont men aan dat alles weer voldoet aan de gemaakte afspraken. The Base en The Outlook voldoen weer aan alle veiligheidsvoorschriften. De samenwerking heeft geleid tot een langdurige relatie, en Fortrus verwacht nog lang met PFC samen te mogen werken”, sluit Björn af.

“Ik zou PFC zeker aanbevelen aan anderen in ons netwerk. Onze ervaringen met PFC zijn buitengewoon positief geweest. De samenwerking verloopt heel soepel. En als de huurders en onze opdrachtgever tevreden zijn, zijn wij dat ook. Het is belangrijk dat we die situatie onder controle houden. ”, sluit Björn af.

 

Wil jij ook werken op de meest iconische plekken van Nederland? En gebouwen zoals The Base en The Outlook brandveilig maken? Wij zoeken nog collega’s. Bekijk de vacatures en solliciteer. Of plan eerst een kennismakingsgesprek in.

In 4 stappen aan de slag

1.
Reageer op een vacature
2.
Kennismakingsgesprek
3.
Betaalde meeloopdag
4.
Aan de slag!